Ingredientai

Druska žiupsnelis
Juodieji ir baltieji pipirai žiupsnelis
Šviežios žolelės (čiobreliai, kalendros, petražolės ar kt.) sauja
Natūralios obuolių sultys 300 ml
Česnako galvutė 1 vnt.
Svogūnas (gali būti Shallot) 1 vnt.
Kvapieji pipirų žirneliai 3 vnt.
Laimo citrinos (pateikimui) 1 vnt.
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Išdarinėtą ir paruoštą eršketą įtrinkite druska ir pipirais. Leiskite žuviai apie 2–3 val. pasimarinuoti.

2. Tada į eršketo galvos ir pilvo ertmes prikiškite žolelių, taip pat susmulkintą svogūną, česnaką, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus.

3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, guldykite į skardą paruoštą žuvį, čia pat pilkite obuolių sulčių ir dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Sviesto dėkite ir šalia žuvies, ir ant jos, nes kepant jis tirps, todėl nereikės eršketo nuolat laistyti riebalais.

4. Žuvį kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 1–1,5 valandos, priklausomai nuo eršketo dydžio.

5. Skystį, likusį po žuvies kepimo, perkoškite per sietelį ir vėliau, patiekdami, užpilkite ant eršketo.

6. Pateikimui supjaustykite laimą (citriną) griežinėliais ir apdėliokite žuvį.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai