Ingredientai

Malsena „Ekstra“ miltai 125 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 80 g
Sviestas 120 g
Kakavos milteliai 3 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Vanduo 100 ml
Cukrus 1 šaukštelis
Juodasis šokoladas 200 g
Romas 2 šaukštai
Grietinėlė (riebi, plakimui) 500 ml
Cukrus 100 g
Maskarponės sūris 250 g
Kakavos milteliai 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Ruošiame torto pagrindą

1. Sviestą sutarkuokite su burokine tarka arba smulkiai supjaustykite.

2. Į miltus suberkite kepimo ir kakavos miltelius bei susmulkintą sviestą. Maišykite, kol gausite trupininę masę.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. Trupinių masę suberkite į kiaušinių masę. Viską išplakite iki vientisos masės.

4. Masę sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.

5. Biskvitui iškepus, leiskite atvėsti, vėliau sutrupinkite pirštais.

6. Trupinius berkite į torto formą (20 cm skersmens), subertus trupinius būtinai prispauskite prie formos pagrindo. Šiek tiek biskvito trupinių galite palikti torto šonams apibarstyti.

7. Kad biskvitas būtų drėgnas, pašlakstykite sirupu. Galite naudoti jau paruošą sirupą arba pasigaminti jį patys (receptą rasite žemiau).

Sirupas: Į 100 ml virinto vandens įpilkite 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. citrinos sulčių, viską išmaišykite - gausite saldžiarūgštį sirupą.

Triufelių skonio įdaras

8. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Mascarpone sūrį sudėkite į plaktą grietinėlę ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės, supilkite romą.

9. Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ir supilkite į grietinėlės masę. Viską išmaišę, pilkite ant biskvito, tolygiai paskirstykite. Tortą palikite šaldytuve porai valandų arba palaikykite pernakt.

10. Išimkite iš formos ir pabarstykite kakavos milteliais. Šonus galite pabarstyti biskvito trupiniais.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla