Kanelės – vienas populiariausių desertų. Mitas, kad jas gaminti reikia daug išmonės ir pastangų. Pabandykite ir įsitinkite, kad kanelių gaminimas ir jums įkandamas.

Gaminimo eiga

1. Užvirkite IKI pieną, vanilės esenciją ir 50 g sviesto. Atvėsinkite.

2. Atskirkite 2 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su likusiais 2 kiaušiniais, cukraus milteliais, romu ir miltais. Išplakite iki vientisos tešlos ir supilkite atvėsintą pieną su sviestu ir vanile.

3. Gautą tešlą prieš kepimą palaikykite šaldytuve 1 val.
4. Kepimo formas ištepkite likusiu lydytu sviestu ir pilkite į jas tešlą.

5. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 15 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 190 °C temp. ir kepkite dar 30 min.

6. Iškeptas kaneles palikite formelėse 5 min. prieš išimant iš jų.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai