Ingredientai

Anties krūtinėlė 800 g
Čiobreliai 2 šaukštai
Šalavijai 1 šaukštas
Mėtos 1 šaukštelis
Medus 4 šaukštai
Česnakai 5 skiltelės
Sviestas 5 šaukštai
Baltas sausas vynas 200 ml
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Cinamono lazdelės 2 vnt.
Apelsinai 2 vnt.
Raudonieji pipirai (žirneliai) 8 vnt.
Gvazdikėliai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais, cinamonu ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite svieste, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą.

Padarykite padažą. Į sviestą, kuriame kepė antiena, įdėkite medaus ir 2 -3 min. pakepkite.

Sudėkite apelsinų skilteles prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, gvazdikėlius, raudonųjų pipirų žirnelių, šalavijų ir čiobrelių, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.

Patiekite keptą antieną su apelsinų skiltelėmis ir mėtos lapeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu