Ingredientai
Šios Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos tešlos – tai paprastas, greitas ir labai šventiškas užkandis. Vos keli ingredientai – ir jūsų šventinis stalas taps ypatingai dekoruotu šedevru. Kalėdų eglutes iš sluoksniuotos tešlos valgykite tiek karštas, tiek šaltas.
Gaminimo eiga
Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą patieskite ant lygaus paviršiaus. Užtepkite ant jo ploną sluoksnį pomidorų tyrės.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pridėkite mėgstamus priedus – galite rinktis smulkiai pjaustytą kumpį, saliamį, daržoves ar kitus ingredientus.
Ant viršaus uždėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir lengvai prispauskite, kad ingredientai sukibtų.
Tešlą supjaustykite ilgomis 2 cm pločio juostelėmis.
Kiekvieną juostelę sulankstykite į eglutės formą, pradedant nuo plačiausios dalies apačioje ir palaipsniui siaurinant sluoksnius, kol pasieksite viršūnę. Viduryje per visą eglutės aukštį įsmeikite medinį iešmelį, kad forma laikytųsi.
Eglutes aptepkite kiaušinio tryniu, kad kepant įgautų gražią auksinę spalvą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba tol, kol eglutės taps gražios auksinės spalvos. Iškepusias eglutes šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl“