Šios Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos tešlos – tai paprastas, greitas ir labai šventiškas užkandis. Vos keli ingredientai – ir jūsų šventinis stalas taps ypatingai dekoruotu šedevru. Kalėdų eglutes iš sluoksniuotos tešlos valgykite tiek karštas, tiek šaltas.

Gaminimo eiga

  • Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą patieskite ant lygaus paviršiaus. Užtepkite ant jo ploną sluoksnį pomidorų tyrės.

  • Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pridėkite mėgstamus priedus – galite rinktis smulkiai pjaustytą kumpį, saliamį, daržoves ar kitus ingredientus.

  • Ant viršaus uždėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir lengvai prispauskite, kad ingredientai sukibtų.

  • Tešlą supjaustykite ilgomis 2 cm pločio juostelėmis.

  • Kiekvieną juostelę sulankstykite į eglutės formą, pradedant nuo plačiausios dalies apačioje ir palaipsniui siaurinant sluoksnius, kol pasieksite viršūnę. Viduryje per visą eglutės aukštį įsmeikite medinį iešmelį, kad forma laikytųsi.

  • Eglutes aptepkite kiaušinio tryniu, kad kepant įgautų gražią auksinę spalvą.

  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba tol, kol eglutės taps gražios auksinės spalvos. Iškepusias eglutes šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

  • Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“