Ingredientai

Aguonos 200 g
Migdolų miltai 1 stiklinė
Migdolų esencija 0.5 šaukštelio
Migdolai 0.5 stiklinės
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kelioms valandoms ar per naktį.

2. Migdolus užpilkite karštu vandeniu, nulupkite žieveles ir sukapokite (turi gautis riešutų gabaliukai, bet ne miltai).

3. Aguonas nusunkite (nuvarvinkite, bet jos turi likti gana drėgnos) ir sumalkite elektriniu trintuvu.

4. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, trynius iki baltumo išplakite su cukrumi.

5. Trynius sumaišykite su aguonomis ir migdolų miltais. Gerai išmaišykite.

6. Sudėkite baltymus ir gerai išmaišykite.

7. Supilkite migdolų esenciją ir suberkite smulkintus migdolus. Gerai išmaišykite.

8. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

9. Prieš ištraukiant pyragą iš orkaitės patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs.

10. Kondensuotą saldų pieną supilkite į prikaistuvą ir kaitinkite, kol suskystės, bet neužvirkite.

11. Dar karštą pyragą gausiai subadykite mediniu pagaliuku (neišimkite iš formos) ir apliekite kondensuotu pienu.

12. Viršų papuoškite migdolų drožlėmis ar cukriniais žvilgančiais rutuliukais.

13. Patiekite kitą ar dar kitą dieną.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai