Ingredientai
Kalėdinis vainikas iš mocarelos ir pomidorų – paprasta, gardu ir šventiška. Šis užkandis idealiai tinka Kalėdų stalui – greitai paruošiamas, gaivus ir puošnus. Kalėdinis vainikas iš mocarelos ir pomidorų ne tik džiugina skoniu, bet ir vizualiai primena kalėdinį vainiką. Tai tarsi „caprese“ salotos, papildytos šventiniu akcentu.
Gaminimo eiga
Ant didelės apvalios lėkštės pradėkite dėlioti ingredientus, formuodami kalėdinį vainiką: pakaitomis dėkite mocarelos ir pomidorų griežinėlius. Kai kuriuose tarpuose įkomponuokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kad vainikas atrodytų dar spalvingesnis ir gyvesnis.
Dekoravimui naudokite šviežius baziliko lapelius ir rozmarino šakeles, kurios suteiks patiekalui ne tik išskirtinį aromatą, bet ir šventišką įspūdį, primenantį tikrą kalėdinį vainiką.
Apliekite užkandį alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Prieš patiekdami, apšlakstykite vainiką balzaminio acto kremu – taip užkandis įgaus intensyvesnį skonį ir šventinį akcentą.
Receptu dalijasi „Lidl“