Kalėdinis vainikas iš mocarelos ir pomidorų – paprasta, gardu ir šventiška. Šis užkandis idealiai tinka Kalėdų stalui – greitai paruošiamas, gaivus ir puošnus. Kalėdinis vainikas iš mocarelos ir pomidorų ne tik džiugina skoniu, bet ir vizualiai primena kalėdinį vainiką. Tai tarsi „caprese“ salotos, papildytos šventiniu akcentu.

Gaminimo eiga

  • Ant didelės apvalios lėkštės pradėkite dėlioti ingredientus, formuodami kalėdinį vainiką: pakaitomis dėkite mocarelos ir pomidorų griežinėlius. Kai kuriuose tarpuose įkomponuokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kad vainikas atrodytų dar spalvingesnis ir gyvesnis.

  • Dekoravimui naudokite šviežius baziliko lapelius ir rozmarino šakeles, kurios suteiks patiekalui ne tik išskirtinį aromatą, bet ir šventišką įspūdį, primenantį tikrą kalėdinį vainiką.

  • Apliekite užkandį alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Prieš patiekdami, apšlakstykite vainiką balzaminio acto kremu – taip užkandis įgaus intensyvesnį skonį ir šventinį akcentą.

Receptu dalijasi „Lidl“