Ingredientai

MALSENA „Ekstra“ miltai 600 g
Kiaušiniai 8 vnt.
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Sviestas 400 g
Cukrus 300 g
Kepimo milteliai 3 šaukšteliai
Vanilinis cukrus 4 šaukšteliai
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Cukraus pudra 500 g
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Žalios spalvos maistiniai dažai šlakelis
Porcijos: 70

Gaminimo eiga

Kepame keksiukus

Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakite su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.

Į sviestą sudėkite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinio - sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į keksiukų formeles.

Į keksiukų masę galima įberti razinų, riešutų, cukatų (po 50 g), tokiu atveju reikia berti mažiau miltų į pačią tešlą (berti 250 g).

Keksiukus kepti 190⁰ C apie 20-25 min.

Ruošiame glajų

Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, suberkite pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa. Įpilkite citrinos sulčių.

Nedidelį kiekį maistinių dažų ištirpinkite vandenyje (1 a. š.) ir supilkite į baltymų masę, išmaišykite, jei spalva per šviesi, pakartokit.

Sudėkite glajų į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla