Ingredientai

Kiaušiniai 5 vnt.
Medus 6 šaukštai
Cukrus 125 g
Miltai 600 g
Soda 1 šaukštelis
Citrinų sultys 0.5 šaukštelio
Cinamonas 1 šaukštelis
Kardamonas 1 šaukštelis
Džiovinto imbiero milteliai 0.5 šaukštelio
Grietinė 750 ml
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Cukraus pudra 300 g
Juodoji arbata 1 stiklinė
Citrinų sultys 1 šaukštas
Cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite medų.

Dubenį įstatykite į karštą vandenį ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys puri.

Suberkite miltus, su citrinų sultimis sumaišytą sodą, prieskonius ir gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į 4 vienodas dalis ir iškočiokite po paplotį.

Iškočiotus papločius apipjaukite norimomis vienodomis formomis (gali būti ir stačiakampiai ir apskritimai).

Papločius 5 minutes kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir dar 5 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsusius papločius sulaistykite juodos arbatos ir citrinų sulčių mišiniu.

Riebią grietinę iki kremo ruošimo laikykite šaldytuve.

Grietinę išsukite su cukraus pudra iki purumo.

Suberkite smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

Kremu pertepkite papločius ir sudėkite vienas ant kito.

Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 8 valandas.

Ištraukus iš šaldytuvo likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus.

Papuoškite kalėdiniais sausainiais, cinamono lazdelėmis.

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla