Ingredientai

Miltai 4 stiklinės
Cukrus 1 stiklinė
Sirupas 100 ml
Soda 2 šaukšteliai
Citrinų sultys 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Citrinų sultys 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Į sirupą suberkite prieskonius meduoliams ir imbiero miltelius ir truputį pavirkite. Palikite atvėsti.

2. Sviestą ištirpinkite.

3. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi iki baltos purios masės. Supilkite sviestą ir sirupą. Sodą nugesinkite citrinos sultimis ir supilkite į masę, gerai išmaišykite. Po truputį suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

4. Tešla turėtų subręsti, tad padėkite ją šaltai visai nakčiai arba bent kelioms valandoms.

5. Susiruošus kepti, tešlą reikia iškočioti į maždaug 2-3 mm storio lakštą. Pagal tai, kokio dydžio jis gavosi, susiprojektuokite namuko dalis ir jas pirmiausiai išsikirpkite iš popieriaus ar kartono. Tada perkelkite ant tešlos ir gražiai išpjaukite detales.

6. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardąmir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite neilgai, maždaug 10 min.

7. Kai atvės, galima toliau imtis statybinių darbų. Pasidarykite glajų, kuris bus ir puošimui, ir suklijavimui.

8. Kiaušinio baltymą gerai išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Jei masė per skysta, dar įdėkite cukraus pudros. Glajus gana greitai stingsta, tad su juo dirbti reikia greitai. Supilkite jį į konditerinį švirkštą ir spauskite.

9. Suklijuokite namuką ir papuoškite. Puošimui galite naudoti įvairius spalvotus saldainius ar pabarstukus, riešutus.

Smagaus kūrybinio darbo!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai