Ingredientai

Duona skrudinimui 1 vnt.
Apelsino žievelė 2 šaukštai
Cukrus 3 šaukštai
Kiaušiniai 6 vnt.
Pienas 1 stiklinė
Grietinėlė 1 stiklinė
Cinamonas 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštas
Druska 0.2 šaukštelio
Sviestas 3 šaukštai
Klevų sirupas 1 stiklinė
Apelsinų sultys 2 šaukštai
Apelsinai 3 vnt.
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

22x32 centimetrų kepimo indą gausiai ištepkite sviestu. Suberkite duonos kubelius ir padėkite į šalį.

Nedideliame dubenyje sumaišykite apelsino žievelę su cukrumi. Tiesiog pirštais minkykite tarkuotą žievelę tol, kol gausis bendra masė, tada padėkite į šalį.

Kiaušinius įmuškite į didelį dubenį, išplakite, tada į juos supilkite su apelsino žievelėmis sumaišytą cukrų, pieną su grietinėle, cinamoną, vanilę ir druską. Viską gerai išmaišykite.

Saldų padažą tolygiai užpilkite ant duonos. Šaukštu duoną spauskite žemyn, kad visi jos kubeliai permirktų.

Apdenkite kepimo indą plastikine plėvele ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Išimkite kepimo indą iš šaldytuvo ir leiskite jam pabūti kambario temperatūroje kol įkais orkaitė.

Du valgomuosius šaukštus sviesto supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai išmėtykite juos ant viršaus. Kepkite neuždengtą orkaitės viduryje, kol išsipūs ir gražiai parus. Tam reikės 40-45 minučių.

Tuo metu paruoškite sirupą. Vidutinio dydžio prikaistuvyje sumaišykite klevų sirupą, apelsinų sultis, apelsinų skilteles.

Kartkartėmis pamaišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sirupas šiek tiek sutirštės, tai užtruks apie dešimt minučių.

Įmaišykite likusį šaukštą sviesto ir nuimkite nuo ugnies.

Kai sirupas beveik atauš, šaukštu iš jo išimkite apelsino skilteles ir sudėkite jas į nedidelį dubenėlį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Burnoje tirpstantis morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 05 min.

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla