Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
Pienas 0.75 stiklinės
Cukrus stiklinė
Sviestas 6 šaukštai
Mielės 6 šaukšteliai
Druska žiupsnelis
Aguonos 2 stiklinės
Pienas 2.5 stiklinės
Grietinėlė stiklinė
Cukrus stiklinė
Medus 4 šaukštai
Razinos 3 šaukštai
Cinamonas šaukštelis
Porcijos: 20
Puikus gardėsis šventėms.

Gaminimo eiga

Ištirpinkite mieles 0,25 stiklinės šilto pieno ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Persijokite miltus, viduryje padarykite duobutę ir supilkite mieles. Supilkite likusį pieną, suberkite cukrų, sudėkite trynius, citrinos žievelę, 4 šaukštus lydyto sviesto ir druskos. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje patalpoje pastovėti 1 – 1,5 valandos.

Aguonas užpilkite pienu, įberkite šaukštą cukraus ir ant nekaitrios orkaitės virinkite 10 min.

Nupilkite pieną. Aguonas sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonu.

Grietinėlę sumaišykite su medumi, supilkite į aguonų masę ir išmaišykite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai