Ingredientai
Miltai
3
stiklinės
Pienas
0.75
stiklinės
Cukrus
stiklinė
Sviestas
6
šaukštai
Mielės
6
šaukšteliai
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Aguonos
2
stiklinės
Pienas
2.5
stiklinės
Grietinėlė
stiklinė
Cukrus
stiklinė
Medus
4
šaukštai
Razinos
3
šaukštai
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Cinamonas
šaukštelis
Porcijos: 20
Puikus gardėsis šventėms.
Gaminimo eiga
Ištirpinkite mieles 0,25 stiklinės šilto pieno ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Persijokite miltus, viduryje padarykite duobutę ir supilkite mieles. Supilkite likusį pieną, suberkite cukrų, sudėkite trynius, citrinos žievelę, 4 šaukštus lydyto sviesto ir druskos. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje patalpoje pastovėti 1 – 1,5 valandos.
Aguonas užpilkite pienu, įberkite šaukštą cukraus ir ant nekaitrios orkaitės virinkite 10 min.
Nupilkite pieną. Aguonas sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonu.
Grietinėlę sumaišykite su medumi, supilkite į aguonų masę ir išmaišykite.
Atsiliepimai