Ingredientai
Tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė pasakoja, kad šią duoną atrado visai atsitiktinai, pagalvojusi, kad savo mylimiausios ruginės duonos receptą galėtų pritaikyti ir Kalėdoms. „Rezultatas pranoko lūkesčius, tad tikiuosi, kad tokia duona papuoš ir jūsų šventinį stalą!“ – sako tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė ir kviečia išsikepti kalėdinę duoną.
Gaminimo eiga
1. Riešutus truputį pasmulkinkite ir visus produktus sumaišykite dideliame dubenyje (tešla dar kils).
2. Uždenkite dubenį drėgnu rankšluostuku ir palikite šiltame namų kampe pakilti – prireiks maždaug 1–1,5 val., priklausomai nuo temperatūros namuose. Tešlos tūris turi padidėti 1,5 karto.
3. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Dėkite ją į šaltą orkaitę ir 150 °C temperatūroje kepkite apie 1–1 val. 15 min. Pirštais pastuksenus į duonos paviršių, turėtų girdėtis duslus garsas. Jei norite, kad duona stipriau paskrustų, kepimo pabaigoje galite įjungti vėjelį.
4. Pjaustykite tik visiškai atvėsusią duoną.
Skanaus!
P. S. Mieles galima keisti ir natūraliu raugu – tuomet jo prireiks 100 g, o tešlos kildinimas pailgės iki 4–5 val.
Receptu dalijasi „Rimi“