Ingredientai
„Šašlykų sezonas prasidėjo, tad gaminame kalakutienos šašlykus! Kiekvieną kartą marinuodama mėsą stengiuosi naudoti vis kitokius prieskonių derinius. Šį kartą kalakutieną kurią marinavau natūraliu jogurtu ir svogūnų sultimis – buvo skanu“, – sako tinklaraštį „Maisto mėgėja“ kurianti Kristina Naturjevienė. Kalakutienos šašlykai buvo minkšti ir tikrai skanūs.
Gaminimo eiga
Nuo kalakutienos kumpio nupjaunu odą (galima ją palikti, bet mes nelabai ją mėgstame) ir supjaustau mėsą norimo dydžio gabalėliais. Kuo gabalėliai didesni, tuo jiems reikės daugiau laiko marinuotis, o vėliau ir kepti reikės ilgiau. Supjaustytą mėsą dedu į didesnį dubenį. Į smulkintuvą dedu svogūnus ir juos susmulkinu. Galima svogūnus sutarkuoti burokine tarka, bet labai nesinori verkti.
Marlės audinį (ar kitokį audinį) dedu ant dubenėlio. Susmulkintus svogūnus dedu ant marlės ir susukus išspaudžiu svogūnų sultis. Svogūnų sultis pilu ant mėsos.
Ant mėsos dedu smulkintą česnaką, beriu druskos, smulkintų šviežių petražolių ir raudonosios paprikos miltelių. Dedu kelis šaukštus natūralaus jogurto – viską gerai sumaišau ranka arba šaukštu – kaip patogiau.
Dubenį uždengiu ir dedu į šaldytuvą 6 val. marinuotis (galima laikyti ir ilgiau).
Po 6 val galima kurti laužą, šašlykinę ar grilį ir suvėrus mėsą ant iešmų kepti. Skanaus.
Skanaus.