Porcijos: 5

„Šašlykų sezonas prasidėjo, tad gaminame kalakutienos šašlykus! Kiekvieną kartą marinuodama mėsą stengiuosi naudoti vis kitokius prieskonių derinius. Šį kartą kalakutieną kurią marinavau natūraliu jogurtu ir svogūnų sultimis – buvo skanu“, – sako tinklaraštį „Maisto mėgėja“ kurianti Kristina Naturjevienė. Kalakutienos šašlykai buvo minkšti ir tikrai skanūs.

Gaminimo eiga

  • Nuo kalakutienos kumpio nupjaunu odą (galima ją palikti, bet mes nelabai ją mėgstame) ir supjaustau mėsą norimo dydžio gabalėliais. Kuo gabalėliai didesni, tuo jiems reikės daugiau laiko marinuotis, o vėliau ir kepti reikės ilgiau. Supjaustytą mėsą dedu į didesnį dubenį. Į smulkintuvą dedu svogūnus ir juos susmulkinu. Galima svogūnus sutarkuoti burokine tarka, bet labai nesinori verkti.

  • Marlės audinį (ar kitokį audinį) dedu ant dubenėlio. Susmulkintus svogūnus dedu ant marlės ir susukus išspaudžiu svogūnų sultis. Svogūnų sultis pilu ant mėsos.

  • Ant mėsos dedu smulkintą česnaką, beriu druskos, smulkintų šviežių petražolių ir raudonosios paprikos miltelių. Dedu kelis šaukštus natūralaus jogurto – viską gerai sumaišau ranka arba šaukštu – kaip patogiau.

  • Dubenį uždengiu ir dedu į šaldytuvą 6 val. marinuotis (galima laikyti ir ilgiau).

  • Po 6 val galima kurti laužą, šašlykinę ar grilį ir suvėrus mėsą ant iešmų kepti. Skanaus.

Skanaus.