Ingredientai

įvairių grybų (shiitake, tamsiųjų grybų, baravykų, voveraičių,...) 250 g
alyvuogių aliejaus 3 v. š.
svogūnų 80 g
česnako 2 skiltelės
Arborio ryžių 320 g
Vegeta Natur universalių prieskonių mišinio 1 a. š.
Vegeta Natur prieskonių vištienai 4 a. š.
desertinio baltojo vyno 50 ml
grietinėlės 50 ml
tarkuoto Parmezano sūrio 40 g
kapotų šviežių petražolių 1 v. š.
Porcijos: 45

Gaminimo eiga

1. Kalakutienos filė supjaustykite kubeliais, o grybus – ne itin plonais griežinėliais.

2. Sukapotą svogūną berkite ant įkaitinto alyvuogių aliejaus ir kepkite iki auksinės spalvos.

3. Suberkite išspaustą česnaką, prieskonius vištienai ir pjaustytą kalakutieną, maišydami pakepinkite. Tada sudėkite grybus ir toliau kaitinkite, kol išnyks skystis.

4. Ant kalakutienos pabarstykite nuplautus ir nusausintus ryžius, išmaišykite. Galiausiai pabarstykite Vegeta Natur universaliais prieskoniais, jeigu trūksta pagal skonį pagardinkite druska ir įpilkite vyno. Palaipsniui pildami šilto vandens ir maišydami troškinkite ant silpnos ugnies.

5. Ryžiai turi išlikti grūdėti (negali būti pervirti).

6. Įmaišykite kepimo grietinėlę ir nukelkite nuo ugnies.

7. Risotto apibarstykite tarkuotu sūriu, tuomet papuoškite šviežiai kapotomis petražolėmis ir patiekite iš karto ant stalo.

PATARIMAS:

* Į paruoštą rissoto galite įmaišyti sūrio – taip jis bus dar kremiškesnis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai