Šį kartą apie šį bei tą sveiko ir sotaus. Iš šeimynos gavau užsakymą pagaminti ką nors ganėtinai paprasto ir pažįstamo kiekvieno valgytojo akiai. Nusprendžiau, kad šiam prašymui įgyvendinti labiausiai tiks koks nors mėsos kukulių patiekalas. Nusprendžiau pagaminti sveikesnį kukulių variantą – iš kalakutienos. Kukulius papildomai įdariau Bešamelio padažo variacija, tad valgytojus pasitiko skanus ir netikėtas siurprizas, kai jie šakute perskeldavo kukulį pusiau. Taigi šeima liko pamaitinta ir labai patenkinta, todėl nusprendžiau imti ir pasidalinti šiuo receptėliu.

Gaminimo eiga

Gaminimo eiga ganėtinai paprasta. Siūlyčiau pradėti gaminti nuo padažo, nes tam, kad juo lengvai įdarytumėte kukulius, jis turėtų būti pašaldytas.

Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinke sviestą ir jame apskrudinkite miltus. Po truputį, atsargiai, nuolat maišant šluotele supilkite verdant pieną. Gerai išmaišykite, įberkite prieskonių, įmeskite lauro lapą ir vieną sutraiškytą česnako skiltelę. Trumpai (5-10 min) pavirinkite ant silpnos ugnies.

Galiausiai išimkite lauro lapą ir česnaką iš mišinio, suberkite tarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Galite perpilti į patogesnį indą, tinkamą šaldymui ir padėti padažą sušaldyti. Pastaba – padažas turi sustingti tiek, kad jį galima būtų pjaustyti peiliu.

Kol padažas šąla, pagaminkite kukulių faršą. Kalakutieną sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais, smulkiai pjaustytu vienu svogūnu, manų kruopomis, smulkiai pjaustytomis arba dar geriau išspaustomis 2 česnako skiltelėmis ir petražolėmis. Palikte šaltai.

Į įkaitintą puodą įpilkite šiek tiek aliejaus ir jame apskrudinkite vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir 2 skilteles česnako. Įdėkite nuplautus, nuluptus, nesėklintus ir smulkiai pjaustytu pomidorus. Patroškinkite 5 minutes. Galiausiai įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Įdėkite pomidorų pastos, smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir žiupsnelį rozmarino. Nuimkite nuo ugnies ir pridenkite.

Išimkite iš šaldytuvo faršą, o iš šaldiklio – padažą. Supjaustykite padažą nedideliais kubeliais. Imkite po nedidelį mėsos kiekį, į jo vidų įdėkite padažo kubelį ir suformuokite nedidelį kukulį. Kad faršas taip neliptų prie rankų, pamerkite jas kartas nuo karto į vandenį.

Paruoštus kukulius apskrudinkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir sudėkite į pomidorų ir svogūnų troškinuką. Patroškinkite kukulius pomidorų padaže ant silpnos ugnies apie 20-30 minučių.

Kukulius galima valgyti su makaronais (spagečiais, lingviniais ir pan.), su ryžiais, bulvėmis arba tiesiog daržovėmis, neužmirštant pagardinti lengvomis salotomis. Štai ir viskas. Skanaus!

feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai