Ingredientai
Brokoliai
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Kininis kopūstas
100 g
Grybai
50 g
Kalakutienos filė
350 g
Čili pipirai
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Imbieras
10 g
Sojos padažas
2 šaukštas
Ryžių vynas
1 šaukštas
Vandens
3 šaukštas
Krakmolas
1 šaukštelis
Sezamų aliejus
1 šaukštelis
Anakardžių
50 g
Kapotų svogūno laiškų
2 vnt.
Porcijos: 4
Patiekite su ryžiais arba makaronais.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Gilioje keptuvėje (galite naudoti “wok”) ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutienos juosteles ir pakepinkite 1 min. Tada suberkite česnaką, imbierą, svogūnų laiškus bei aitriuosius pipirus ir pakepinkite dar pusę minutės. Sudėkite kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytas daržoves ir pakepinkite 1 min.
Sumaišykite sojos padažą, ryžių vyną, 2 šaukštus vandens ir šiuo mišiniu apipilkite daržoves. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1 šaukštu vandens ir įmaišykite į daržoves. Leiskite užvirti, tada sumažinkite ugnį, pakaitinkite 1min, įmaišykite sezamų sėklų aliejų.
Sudėkite į dubenėlius, pabarstykite anakardžių riešutais ir svogūnų laiškais.