Gaminimo eiga

Iki 190 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ir supjaustytą saliero stiebą. Sumaišykite su baltos duonos trupiniais ir pjaustytais kaštainiais bei susmulkintais džiovintais abrikosais, apelsino žievele, kiaušiniu bei druska. Gerai išmaišykite – štai jums kalakuto įdaras. Mandarinus nulupkite ir kiekvieną padalinkite į dvi lygias dalis. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su smulkintu šalaviju, druska, pipirais.

Kalakutą krūtinėle į viršų paguldykite ant medinės lentelės. Atsargiai peiliu atskirkite odelę nuo krūtinėlės. Į tarpą pridėkite sviesto mišinio, sutvirtinkite mediniais dantų krapštukais. Kalakutą įdarykite pasigamintu įdaru ir mandarinais, kalakuto kojas suriškite. Kalakutą pasverkite – kiekvieną kilogramą reikia kepti 30-35 minutes.

Pasiruoškite kepimo formą. Išklokite ją morkų ir salierų gabalėliais, tada paguldykite kalakutą, apklokite kepimo folija ir kepkite nustatytą laiką. Po 45 minučių kepimo foliją nuimkite. Iškeptą kalakutą išimkite ant medinės lentelės, vėl uždenkite folija, lininiu rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30 minučių.

Pasigaminkite padažą. Kepant kalakutą išsiskyrusias sultis perpilkite į keptuvę (perkoškite), pakaitinkite, sudėkite miltus – pamaišydamos virkite. Tada supilkite maderą, sultinį, leiskite užvirti. Pamaišant virkite dar 5 minutes. Nukėlusios nuo ugnies, sudėkite medų, gerai išmaišykite. Pateikiant padažu palaistykite kalakuto gabalėlius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai