Jeigu ieškote naujo skonio, išbandykite keptų kalafiorų sriubą. Tai labai greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiksiantis pietums ar vakariene. Beje, kalafiorų sriubos su kariu ne tik spalva fantastiška, skonis – irgi.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

2. Kalafiorų žiedinėlius sudedame į kepimo skardą, apliejame 2 šaukštais aliejaus ir apibarstome druska. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.

3. Svogūną, morkas, salierą, bulves ir česnaką supjaustome kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, salierus, svogūnus ir česnakus. Kepiname apie 5 minutes.

4. Apkepintus kalafiorus, daržoves, bulves sudedame į puodą. Ant viršaus supilame vandenį, sudedame druską, prieskoniur ir verdame apie 20 minučių kol bulvės suminkštės.

5. Sriubą sutriname ir gardiname mėgstamomis sėklomis.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai