Ingredientai

Kiaulienos nugarinė 700 g
Alyvuogių aliejus 4 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Juodieji malti pipirai žiupsnelis
Citrininiai pipirai žiupsnelis
Česnako milteliai 0.5 šaukštelio
Garstyčių grūdeliai 1 šaukštelis
Provanso žolelės 1 šaukštelis
Rūkytų paprikų milteliai 0.5 šaukštelio
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Jei reikia, nupjaukite plėves.

Nuplaukite ir gerai nusausinkite.

Subadykite gausiai ir giliai nugarinę šakute iš visų pusių.

Mažame dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, garstyčių grūdelius, Provanso žoleles, česnako miltelius, rūkytos paprikos miltelius ir alieju.

Mišiniu ištrinkite mėsą iš visų pusių, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

Nugarinę apkepkite iš visų pusių keptuvėje, taip, kad visi šonai gražiai apskrustų.

Dėkite ant kepimo folijos ir apgaubkite taip, kad viršuje liktų nedidelis tarpelis.

Kepkite apie 50 minučių iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba