Ingredientai
Gaminimo eiga
Svarbiausia, prieskonius labai gerai sumaišyti ir supilti į sausą užspaudžiamą plastmasinį maišelį.
Česnakų ir svogūnų miltelius galima pasiruošti paties - tereikia, smulkiai supjaustyti, išdžiovinti šiltoje orkaitėje ir sutrinti. Kitus prieskonius iki miltelių galima sumalti kavamale.
Pateikiame dažniausiai naudojamų prieskonių mišinių, kuriuos visai paprasta pasiruošti iš turimų prieskonių.
Graikiškas prieskonių mišinys: 1 šaukštas česnako miltelių, 1 šaukštas džiovintų bazilikų, 1 šaukštas džiovintų raudonėlių, 1,5 šaukštelio druskos, 1,5 šaukštelio juodųjų maltų pipirų, 1,5 šaukštelio džiovintų rozmarinų, 1,5 šaukštelio džiovintų petražolių, 1,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių; 0,5 tarkuoto muskato.
Citrininiai pipirai: 2 šaukštai maltų juodųjų pipirų, 3 citrinų sutarkuotos ir sudžiovintos žievelės, 2 šaukšteliai druskos.
Indiškas kario prieskonių mišinys: 2 šaukštai kumino miltelių, 2 šaukštai kalendros miltelių, 2 šaukštai ciberžolės miltelių; 1,5 šaukštelio kardamono, 0,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio Kajeno pipirų.
Itališkas prieskonių mišinys: 2 šaukštai džiovintų bazilikų, 2 šaukštai džiovintų raudonėlių, 1 šaukštas džiovintų čiobrelių; 1 šaukštas džiovintų rozmarinų; 1 šaukštas česnako miltelių, 0,5 šaukštelio svogūnų miltelių, 0,5 šaukštelio druskos.
Meksikietiškas prieskonių mišinys: 2 šaukštai kumino miltelių, 2 šaukštai aitriosios paprikos miltelių, 1,5 šaukštelio svogūnų miltelių; 1,5 šaukštelio česnakų miltelių, 0,5 šaukštelio Kajeno pipirų; 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių, 0,5 šaukštelio druskos.
Provanso žolelių mišinys: 1 šaukštas čiobrelių, 1 šaukštas džiovintų rozmarinai, 1 šaukštas džiovintų raudonėlių, 1 šaukštelis džiovintų bazilikų, 1 šaukštelis džiovintų mairūnų, 0,5 šaukštelio džiovintų lauro lapų; 0,5 šaukštelio džiovintų mėtų.