Ingredientai

Bulvės 400 g
Miltai 150 g
Krakmolas 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Bazilikai žiupsnelis
Porcijos: 4
Bulviniai virtinukai, itališkai gnocchi, – labai skanus patiekalas. Kviečiame jus išbandyti su pievagrybių padažu. Patiekiant bulvinius virtinukus apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.

Gaminimo eiga

* Išvirkite bulves su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite.

* Į gerai sutrintas bulves įberkite miltų, krakmolo, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.

* Ant miltais pabarstyto stalo voliokite piršto storio ritinėlius ir supjaustykite 2 cm gabalėliais.

* Bulvinukus virkite stipriai pasūdytame vandenyje (dėkite į jau verdantį vandenį) su trupučiu aliejaus apie 3 minutes.

* Padažui pievagrybius nuvalykite, supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą. Užbarstykite druskos, pipirų. Po 5 minučių kepimo, įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.

* Suberkite išvirtus bulvinukus ir išmaišykite.

* Patiekiant apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu, tarkuotais muskato riešutais ir bazilikais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai