Ingredientai

Gaminimo eiga

Lydytam sviestui gaminti netinka riebalų mišiniai ar grietinėlės sviestas. Geriausia pasirinkti kuo riebesnį ir nesūdytą paprastą sviestą.

Sviestą sudėkite į nedidelį puodą.

Kaitinkite ant vidutinės ugnies kol išsilydys.

Sviestui užvirus iškart sumažinkite ugnį ir palikite atidengtą puodą kaisti. Atsiradusias putas ar plutelę kruopščiai nugriebkite.

Svarbiausia nekaitinti ant per didelės ugnies - sviestas gali prisvilti, patamsėti ir įgauti aitrų skonį.

Lydytas sviestas turi tapti aukso spalvos ir labai skaidrus.

Gintarinės spalvos, skaidrų sviestą išpilstykite į indelius.

Tinkamai išlydyti vieną kilogramą sviesto užtrunka apie vieną valandą.

Geriausia laikyti šaldytuve. Tinka vartoti kelis mėnesius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai