Ingredientai

Pienas 400 ml
Cukrus 400 g

Gaminimo eiga

Į nepridegantį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų ir įdėkite sviesto.

Kaitinant ant mažos ugnies nuolat maišykite.

Kai užvirs, šiek tiek padidinkite kaitrą iki vidutinės ir nuolat maišant virkite dar 10-12 minučių.

Nukelkite nuo ugnies ir puodą įstatykite į šalto vandens vonelę.

Maišykite, kol atvės.

Atvėsęs sutirštės.

Supilkite į indelį ir pastatykite į šaldytuvą. Atšalęs pienas dar labiau sutirštės.

PATARIMAS: Jei norite vanile kvepiančio pieno, įberkite kartu su įprastu cukrumi šaukštelį vanilinio cukraus. Jei norite šokoladinio pieno, su cukrumi įberkite didelį šaukštą kakavos miltelių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai