Ingredientai
Gaminimo eiga
Pats paprasčiausias šis – tereikia vieno litro rūgpienio.
Rūgpienį supilkite į šaldymui skirtą plastikinį indą. Jei rūgpienis popierinėje pakuotėje, perpilti jo nereikia. Indą arba pakelį dėkite į šaldymo kamerą porai valandų.
Sustingusį į ledo gabalą rūgpienį perdėkite (iš plastikinio indo išpurtykite, o popierinę pakuotę tiesiog nuplėškite)į smulkų arba marle išklotą kiaurasamtį ir palikite atšilti. Po kelių valandų, skysčiui ištekėjus, gautą masę gerai nusunkite ir jau turite paruoštą rikotos sūrį.
Jei neturite rūgpienio, rikotą galima pagaminti ir iš pieno.
Du litrus pieno ir stiklinę riebios grietinėlės supilkite į puodą, Įberkite pusę šaukštelio druskos. Maišant kaitinkite kol pieno ir grietinėlės mišinys pasieks 80 laipsnių. Supilkite 50 ml citrinų sulčių, sumažinkite ugnį ir toliau maišykite, kol atsiras išrūgos. Svarbiausia, saugokite, kad pienas neužvirtų.
Į kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytą marlės atraižą. Pilkite kiek pravėsusį „sušokusį“ pieną ir palikite valandai, kad išbėgtų skystis. Gautą masę gerai nusunkite ir galite mėgautis šviežiu rikotos sūriu.
Atminkite: naminį rikotos sūrį laikykite tik šaldytuve ir suvartokite per porą dienų.
Atsiliepimai