Ingredientai

Želatina 3 pakeliai
Vanduo 1 stiklinė
Cukrus 1.5 stiklinės
Druska 0.3 šaukštelio
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Cukraus pudra 3 šaukštai

Gaminimo eiga

1.Dubenyje sumaišykite želatiną ir pusę stiklinės vandens, palikite pastovėti, kol pasiruošite cukraus sirupą.

2.Vidutinio dydžio puode sumaišykite cukrų, kukurūzų sirupą, druską ir likusią pusę stiklinę vandens. Kaitinkite ant vidutinio kaitrumo viryklės, dažnai pamaišydami. Paskui padidinkite kaitrumą ir virkite, kol rankinis termometras rodys 115 laipsnių.

3.Nukelkite puodą nuo viryklės. Supilkite cukraus sirupą į želatiną. Tada apie 15 min. plakite plaktuvu dideliu greičiu. Supilkite vanilės esenciją ir gerai išmaišykite.

4.Įklokite į 9 ir 13 cm metmenų indą kepimo popieriaus. Pašlakstykite aliejaus mišiniu kepimui, pabarstykite cukraus pudra. Supilkite zefyriukų masę į indą, sulyginkite viršų, ant viršaus pabarstykite cukraus pudros.
5.Palikite sustingti per naktį.

6.Išimkite masę iš indo, aštriu peiliu supjaustykite gabalėliais ar juostelėmis. Pavoliokite cukraus pudroje.

7.Laikykite sandariame inde su dangčiu kambario temperatūroje 3 – 4 dienas. Jei zefyriukai pasidaro lipnūs, atidarykite indą, kad jie kiek padžiūtų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai