Ingredientai

Miltai 400 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Mielės 40 g
Pienas 100 ml
Cukrus 100 g
Razinos 100 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Druska 0.5 šaukštelio
Obuolienė 150 ml
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Iš mielių, pieno, trečdalio miltų ir pusės kiekio cukraus užminkykite raugą ir jį palikite šiltoje patalpoje porai valandų, kad pakiltų.

Kiaušinius išsukite su likusiu cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Pakaitinkite iki 50 laipsnių (masė turi tapti šilta, bet ne karšta).

Kiaušinių plakinį sumaišykite su likusiais miltais, suberkite mirkytas razinas, supilkite pieno ir mielių mišinį.

Tešlą gerai išminkykite ir palikite šiltoje patalpoje dar porai valandų.

Paruoštą tešlą suskirstykite į pusės kumščio gabaliukus ir truputį juos suplokite.

Į kiekvieno gabaliuko vidų įdėkite obuolienės, kraštus gerai užspauskite.

Palikite dar 10 minučių, kad pakiltų.

Spurgas virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Išgriebtas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad gerai nuvarvėtų pertekliniai riebalai.

Apibarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla