Ingredientai
Miltai
250
g
Sviestas
30
g
Jogurtas
80
ml
Pienas
70
ml
Sausos mielės
1.5
šaukštelio
Druska
žiupsnelis
Cukrus
1
šaukštas
Aguonos
1
sauja
Kiaušiniai (aptepimui)
1
vnt.
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Sumaišykite mieles su šiltu pienu.
Supilkite jogurtą, suberkite miltus, druską ir cukrų. Gerai išminkykite.
Sudėkite minkštą sviestą, gerai išminkykite ir palikite apklotą rankšluosčiu porai valandų, kad pakiltų.
Tešlą iškočiokite, apiberkite aguonomis ir susukite.
„Dešrą“ supjaustykite centimetro storio riekelėmis.
Tris riekeles sudėkite viena ant kitos taip, kad kraštai išlįstų į skirtingas puses ir nestipriai suspauskite delnu.
Bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atsiliepimai