Ingredientai
Jautiena
600
g
Miltai
2
šaukštai
Muskato riešutas
1
žiupsnelis
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Svogūnai
1
vnt.
Pomidorų pasta
1
šaukštas
Mėsos sultinys
2
stiklinės
Baltas sausas vynas
0.5
stiklinės
Grybai (smulkinti)
1
stiklinė
Grietinė
200
g
Porcijos: 4
Šis troškinys tinka su ryžiais arba virtomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais. Miltus sumaišykite su muskato riešutų milteliais, šį mišinį supilkite į mėsą. Apipilkite alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišykite.
Įkaitinkite didelę keptuvę, sudėkite į ją mėsą ir ją apkepkite. Apkepusią mėsą perdėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę suberkite supjaustytą svogūną, supilkite mėsos sultinį, vyną ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir kaitinkite kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir sudėkite jautieną atgal į keptuvę. Troškinkite jautieną apie pusvalandį.
Į troškinį suberkite supjaustytus grybus ir sudėkite grietinę. Troškinkite dar 15 minučių. Troškinys puikiai tinka su ryžiais arba virtomis daržovėmis.
Atsiliepimai