Ingredientai

jautienos 800 g
miltų 3 v. š.
aliejaus 2 v. š.
vidutinio dydžio susmulkinto svogūno 1 vnt.
česnako, susmulkinto 2 skiltelės
vidutinio dydžio morkų, supjaustytų griežinėliais 3 vnt.
bulvių, nuskustų ir supjaustytų stambiais gabalėliais 500 g
jautienos sultinio 1 l
raudonojo vyno 100 ml
pomidorų tyrės 2 v. š.
šviežių čiobrelių 3 šakelės
lauro lapelių 2 vnt.
Jautienos troškinys patogus tuo, kad viskas ruošiama viename puode. Troškinsite apie pusantros valandos – užtat mėsa bus minkštut minkštutėlė. Patiekite troškinį su virtomis bulvėmis.

Gaminimo eiga

1. Į didelį plastikinį maišelį sudėkite kubeliais supjaustytą jautienos blauzdą ir miltus, užriškite viršų ir pakratykite jautieną, kol ji bus apvoliota visuose miltuose (arba apvoliokite ją miltuose kitu būdu).

2. Įkaitinkite aliejų kepimo inde arba didelėje negilioje keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir pakepinkite dar minutę.

3. Išimkite svogūnus ir česnakus iš keptuvės į dubenį. Į keptuvę sudėkite miltais apvoliotą jautieną. Jei manote, kad reikia, galite įpilti daugiau aliejaus.

4. Kepkite jautieną 3-4 minutes, kol ji paruduos iš visų pusių. Sudėkite svogūnus ir česnakus bei likusius ingredientus. Jei į keptuvę netilptų visas sultinys, įpilkite tiek, kiek galite. Kai sultinys išgaruos, įpilkite dar. Užvirkite ir sumažinkite virimo tempą. Uždenkite dangčiu ir palikite virti 1 valandą, nepamirškite pamaišyti.

5. Po valandos nuimkite dangtį ir virkite troškinį pusvalandį, kartkartėmis pamaišydami. Patiekite jautienos troškinį su atskirai išvirtomis bulvėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai