Porcijos: 6
Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.

Gaminimo eiga

* Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.

* Suberkite į vandenį ir užvirkite. Virkite minutę-dvi ir nupilkite vandenį. Pakeiskite švariu (vanduo turėtų apsemti jautieną per du pirštus).

* Įberkite kvapiųjų pipirų, druskos, įdėkite lauro lapų, įpilkite vyno, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

* Kol jautiena verda, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais bulves ir saliero šaknį. Nuskuskite morkas ir supjaustykite plonais griežinėliais.

* Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite svieste su smulkiai pjaustyta šonine iki ims gražiai geltonuoti. Įspauskite česnaką, suberkite į kelias dalis supjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5-7 minutes.

* Į puodą su jautiena suberkite daržoves ir sudėkite grybus. Įpilkite sultinio tiek, kad tik apsemtų daržoves ir troškinkite uždengus dangčiu dar 20 minučių. Atidenkite dangtį ir virkite ant stipresnės ugnies dar apie 5 minutes.

Skanaus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai