Ingredientai

jautienos liežuvio 1 vnt.
druskos 80 g
cukraus 3 v. š.
cinamono lazdelių 2 vnt.
malto imbiero 1 v. š.
garstyčių miltelių 2 a. š.
juodųjų pipirų žirneliais 1 v. š.
muskatų 1 v. š.
žvaigždinių anyžių 5 vnt.
gvazdikėlių 10 vnt.
svogūno 1 vnt.
Chalapos paprikų 3 vnt.
Porcijos: 10
Kviečiame namuose pasigaminti visame pasaulyje maisto ekspertų vertinamą jautienos liežuvį ir jį gardinti populiariausiais žiemos prieskoniais.

Gaminimo eiga

1. Visus prieskonius, išskyrus gvazdikėlius, išmaišykite 1 litre šilto vandens.

2. Druska ir cukrus turi ištirpti. Įpilkite 1 litrą šalto vandens, įdėkite jautienos liežuvį, uždenkite. Svarbu, kad marinatas visiškai apsemtų liežuvį. Pastatykite šaltai marinuotis 2 dienas.

3. Į puodą įdėkite marinuotą liežuvį, suberkite susmulkintus svogūnus, Chalapos papriką ir gvazdikėlius, įpilkite vandens, kad apsemtų liežuvį. Virkite apie 2 valandas, kol liežuvis suminkštės. Stebėkite, kad virimo metu liežuvis būtų visąlaik apsemtas.

4. Išvirtą liežuvį išimkite iš vandens, nulupkite ir dar kartą įdėkite į puodą su vandeniu, kuriame virė, kelioms minutėms. Išimkite, atvėsinkite ir patiekite karštą arba atvėsusį. Galite su juo gaminti sumuštinius.

Receptu dalijasi RIMI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai