Ingredientai
Jautiena
250
g
Aliejus
10
g
Svogūnai
1
vnt.
Salierai
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Pomidorai
150
g
Pomidorų pasta
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Mairūnai
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Kietasis sūris
10
g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Jautieną supjaustykite siauromis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių apkepinkite mėsos gabaliukus, kol susidarys traški plutelė. Išimkite iš keptuvės mėsą, pasūdykite, o keptuvėje pastoviai maišydami pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką ir smulkiai supjaustytą salierą.
Vėliau sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, prieskonius, pasūdykite ir troškinkite uždengus dangčiu 5-6 minutes.
Mėsą sudėkite į kepimo formą ir apliekite paruošta mase. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 45 minutes.
Prieš baigiant kepti, patiekalą apbarstykite tarkuotu sūriu ir dar keletą minučių palaikykite orkaitėje. Patiekalą patiekite karštą.
Atsiliepimai