Ingredientai
Japonai savo „wok“ makaronus ruošia su skirtingais makaronais, pavyzdžiui, jie naudoja „udon“ makaronus, kurie gaminami iš ryžių miltų. Būtent tokius „wok“ makaronus ir kviečia išmėginti „Lidl“ virtuvės meistrai.
Gaminimo eiga
Supjaustykite šitakio grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite grybus ir pakepinkite apie 5 min. vis pavartydami, kol gražiai apskrus. Pabarstykite juos druska, pipirais, išmaišykite ir atidėkite grybus į atskirą lėkštę.
Vištieną, svogūnus ir morką supjaustykite kąsnio dydžio juostelėmis. Berkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi smulkintą česnaką, imbierą, čili dribsnius ir pakaitinkite, kol išsiskleis kvapnūs aromatai.
Suberkite vištieną ir vis pavartydami kepkite apie 5–6 minutes. Tuomet sudėkite morkas ir svogūnus, kepkite dar tiek pat laiko, kol daržovės suminkštės, o vištiena iškeps.
Grąžinkite į keptuvę grybus, supilkite soją, ir terijakio padažą, gerai išmaišykite. Sudėkite pagal instrukciją išvirtus „udon“ makaronus, užpilkite truputį vandens ir vis maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kol viskas tolygiai pasidengs padažu. Patiekite pabarstę sezamų sėklomis ir kalendros lapeliais, su skiltele žaliosios citrinos.
Skanaus!