Porcijos: 3

Tarsi minkštučiai valgomi debesėliai – tokius komplimentus šiems japoniškiems suflė blynams žarsto internautai. Prieš kelerius metus jų populiarumas tiesiog išsprogo Japonijoje – gyventojai rikiuodavosi eilėse, kad įsigytų šių burnoje tirpstančių blynų. „Lengvi oriniai blynai išsiskiria ne tik įspūdingu aukščiu, bet ir savo tekstūra. Pajudinus, jie tarsi siūbuoja lėkštėje, todėl šalia puikaus skonio šie blynai apdovanoja dar ir geromis emocijomis. Kad jie pavyktų iš pirmo karto, reikėtų laikytis kelių taisyklių. Visus ingredientus iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jie būtų kambario temperatūros. Kiaušinių baltymus suplakite iki standumo, tačiau ne per daug. Juos į tešlą įmaišykite labai atsargiai, keptuvę tik vos vos patepkite aliejumi, kepkite ant mažos ugnies ir geriausia – uždengus keptuvę dangčiu“, – kaip iškepti japoniškus suflė blynus pataria J. Tamoševičienė.

Gaminimo eiga

  1. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Į trynius supilkite pieną, vanilę, citrinos žievelę ir trumpai suplakite. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišykite tol, kol masė taps vientisa ir neliks sausų miltų.

  2. Į kiaušinių baltymus supilkite actą arba citrinos sultis. Virtuviniu plakikliu plakite, kol masė taps standi ir apvertus dubenį nejudės, pamažu po truputį įmaišant cukrų.

  3. Trečdalį išplaktų baltymų įmaišykite atsargiai mentele įmaišykite į trynių tešlą, kol neliks dryžių. Tą patį padarykite su likusia baltymų mase.

  4. Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant silpnos ugnies ir lengvai patepkite keptuvę aliejumi. Į keptuvę dėkite po šaukštą tešlos, kad gautųsi ne daugiau nei 3 blynai keptuvėje. Galite naudoti ir konditerinį maišelį. Tuomet ant viršaus dėkite dar tešlos – kad blynai būtų aukšti. Jeigu turite, galite naudoti apskritimus, skirtus maisto gamybai.

  5. Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite blynams kepti apie 4-5 minutes, kol apatinė pusė taps aukso spalvos. Atsargiai apverskite blynus ir leiskite pakepti dar 4-5 minutes. Skanaus!