Ingredientai

Moliūgas 2 kg
Morkos 2 vnt.
Česnakas 4 skiltelės
Čili pipiras 1 vnt.
Rozmarinai 2 šakelės
Šalavijo lapeliai 16 vnt.
Alyvuogių aliejus
Vištienos arba daržovių sultinys 2 l
Čiabata
Parmezano sūris
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, morkas ir česnakus. Smulkiai supjaustykite salierus, čili pipirą. Peiliu sukapokite rozmariną.

2. Puode storu dugnu arba didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir trumpai, maždaug 30 s, pakepkite šalavijų lapelius ant vidutinės ugnies. Kai jie taps traškūs, ištraukite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

3. Tuomet maždaug 10 min. vis švelniai pamaišydami pakepinkite svogūnus, morkas, česnakus, salierus, čili ir rozmarinus. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą. Kai keptuvėje daržovės baigia kepti, suverskite moliūgą ir viską užpilkite sultiniu. Užvirę virkite apie 30 min.

5. Kol daržovės verda, pašlakstykite čiabatos riekeles alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu parmezanu sūriu. Tuomet apskrudinkite jas orkaitėje.

6. Išvirusias daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos piurė. Jei norite, dar kelioms minutėms palikite pakepti.

7. Paragaukite – jei trūksta, dar pagardinkite druska ir pipirais.

8. Patiekite apibarstę skrudintais šalavijų lapeliais, tarkuotu parmezanu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei skrudinta duona šalia.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai