Ingredientai
Šis itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis – tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėjos Živilės Stumbrienės gaminys. Tinklaraštininkė šiame recepte naudojo pistacijas bei džiovintas spanguoles, tačiau galima juos keisti ir kitais riešutais bei vaisiais. Vis tik šis derinys Živilei yra idealus. Išbandykite: itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis tikrai jūsų nenuvils.
Gaminimo eiga
Sausainius sulaužykite smulkiais gabalėliais ir supilkite į didelį dubenį kartu su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis.
Į kitą dubenį sudėkite šokoladą, sviestą ir pieną, ir maišydami ištirpinkite iki vientisos masės. Supilkite romą, jei naudojate.
Supilkite šokolado mišinį ant trupinių mišinio ir gerai išmaišykite. Palikite kiek pravėsti.
Tada paskleiskite mišinį ant plastikinės plėvelės ir rankomis suformuokite į saliamį panašų ritinį.
Šaldykite mažiausiai 3 valandas, geriausiai per naktį.
Patiekite supjaustytą griežinėliais.
Skanaus!