Ingredientai

Cukinijos (jaunos) 2 vnt.
Pomidorai 5 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 skiltelės
Fermentinis sūris 200 g
Bazilikai 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol šie gražiai pagels.

Suberkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų, bazilikų, išspauskite česnaką.

Maišant troškinkite kelias minutes ant mažos ugnies.

Jaunas cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis. Jei cukinijos didelės, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išimkite sėklas.

Cukinijas pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Sūrį smulkiai sutarkuokite.

Į kepimo indą tieskite cukinijų sluoksnį, pabarstykite sūrio ir tolygiai užpilkite pomidorų padažo. Sluoksniuokite ir pabaikite pomidorų sluoksniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba