Ingredientai

Šviežūs bazilikai žiupsnelis
Juodosios alyvuogės be kauliuko 0.5 stiklinės
Česnakas 2 skiltelės
Mėgstami makaronai 200 g
Kaparėliai 2 v. š.
Nedidelė aitrioji paprika 1 vnt.
Džiovintas raudonėlis 0.5 a. š.
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Sojų faršas 300 g
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 2
Greitai paruošiami makaronai, kurie atskraidins Italiją tiesiai į Jūsų namus, – žada Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, alyvuoges supjaustykite į 3–4 dalis. Atsidėkite kelis bazilikų lapelius papuošimui, likusius susmulkinkite. Sukapokite česnakus ir smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus.

2. Makaronus virkite verdančiame sūdytame vandenyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, nukoškite. Išsaugokite 2–3 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai.

3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius, smulkintą aitriąją papriką, alyvuoges ir lengvai pakepinkite 1–2 min., dėkite druskos, juodųjų pipirų. Į padažo bazę dėkite vyšninius pomidorus, kapotą baziliką, raudonėlį, pomidorų pastą ir nuolat maišydami kepinkite apie 2 min.

4. Į gautą masę dėkite sojų faršą, pomidorų padažą, išmaišykite ir patroškinkite apie 1 min. Pilkite vandenį, kuriame virė makaronai, dėkite virtus makaronus ir gerai permaišykite.

5. Makaronus dėkite į lėkštę, užberkite citrinos žievelės, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Agrastų ir bananų uogienė
Lengvai paruošiamas
40 min.

Agrastų ir bananų uogienė

Vyšnių uogienė su šokoladu
Lengvai paruošiamas
50 min.

Vyšnių uogienė su šokoladu

Pomidorai savo sultyse
Reikia pasistengti
50 min.

Pomidorai savo sultyse