Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite maltą jautieną, kol ši apskrus. Atidėkite mėsą, o į keptuvę įpylę aliejaus apkepkite svogūną, kol jis suminkštės. Baigiant kepti svogūną, į keptuvę minutei sudėkite česnaką, o jam iš paskos – jautieną ir didžiąją dalį pomidorų pastos. Palikite viską troškintis ant mažos ugnies apie 20 minučių ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Kol jautienos įdaras troškinasi, paruoškite baltąjį padažą. Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą, o šiam užvirus maišydami lėtai suberkite miltus. Pamažu pilkite pieną ir gerai maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai, ir maišydami pavirinkite padažą apie dvi minutes. Išjungę ugnį įmaišykite minkštąjį sūrį ir uždenkite indą maistine plėvele.

3. Metas ruošti makaronus! Kepimo inde ar induose paskirstykite likusį pomidorų padažą, o į „Cannelloni“ makaronus arbatiniu šaukšteliu sudėkite mėsos įdarą. Užpildytus vamzdelius guldykite į kepimo indą, viršų apliekite baltuoju padažu ir apibarstykite kietuoju sūriu. Viską pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

Patarimai

* Jei makaronų pagaminote daugiau, ne bėda – jų nebūtina iškart iškepti. Leiskite paruoštiems kepimui makaronams atvėsti, o tada kepimo indą apvyniokite maistine plėvele ir laikykite šaldiklyje. Kai nebus laiko ar noro gaminti, tereikės ištraukti paruoštus „Cannelloni“ iš kameros, šiek tiek atšildyti ir maždaug 50 min. pašauti į orkaitę.

Receptu dalijasi „Maxima”.