Ingredientai
Miltai
1
kg
Vanduo
600
ml
Cukrus
20
g
Druska
20
g
Alyvuogių aliejus
50
ml
Mielės
40
g
Juodosios alyvuogės
100
g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
1. Mieles sudėkite į nedidelį dubenėlį, suberkite cukrų ir ištrinkite.
2. Įpilkite truputį vandens ir gerai išsukite.
3. Alyvuoges gana smulkiai smulkiai supjaustykite.
4. Miltus suberkite į didelį dubenį. Padarykite duobutę, į ją supilkite mieles, vandenį, aliejų, suberkite druską, alyvuoges ir užminkykite tešlą.
5. Dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite valandai šiltai, kad tešla pakiltų.
6. Pakilus tešlai padalinkite ją į kelias dalis, suformuokite norimos formos kepaliukus ir dėkite į miltais pabarstytą kepimo skardą.
7. Palikite truputį pakilti ir dėkite į įkaitintą iki 210 laipsnių orkaitę.
8. Kepkite, kol pakils ir gražiai apskrus.
Skanaus!
Atsiliepimai