Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Sausainius susmulkinkite rankomis į dubenį lyg gamindami tinginį.
2. Supjaustykite braškes.
3. Baltymus išplakite plakikliu iki standžių putų. Plakdami suberkite cukraus miltelius.
4. Į baltymų masę įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių. Viską išplakite, kol baltymai bus purūs ir nekris nuo šaukšto.
5. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite šaldytus mangus, šiek tiek cukraus miltelių, išskobtą vanilės ankšties masę. Viską susmulkinkite. Supilkite kokosų pieną ir viską išmaišykite. Pildami mažiau ar daugiau kokosų pieno reguliuokite ledų tirštumą.
6. Ant sutrupintų sausainių dėkite ledų masę. Apdėliokite ledus braškių gabaliukais. Užberkite juodųjų serbentų. Ir visą desertą uždenkite baltymų plakiniu.
7. Su degikliu apdeginkite viršutinį sluoksnį, kol jis pasidengs auksine spalva. Papuoškite braškėmis, juodaisiais serbentais ir mėtų lapeliais.
Alfo patarimai:
- Deserto saldumą reguliuokite dėdami mažiau ar daugiau cukraus miltelių.
- Vietoj mangų galite gaminti ananasinius ar uogų, pvz.: braškių ledus.
- Jei degiklio neturite, tokį desertą galite gaminti plokščioje formoje ir apkepti orkaitėje su grilio funkcija.