Gaminimo eiga

Bulves nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

Toliau tortiliją galima gaminti dviem būdais: 1) bulves ir svogūnus iškepti aliejuje (atskirai) keptuvėje arba 2) bulves ir svogūnus iškepti kartu orkaitėje (būtent šį variantą ir dariau: bulves palaisčiau aliejumi, pabarsčiau druska ir pipirais; į kepimo popieriumi padengtą formą sudėjau svogūnus, ant viršaus - bulves, kad svogūnai neprisviltų, o kai visos dalys bus iškepusios, reikia tiesiog permaišyti, kad bulvės ir svogūnai nebūtų susisluoksniavę; kepti reikia apie 30 min. 180-200 laipsnių C temperatūroje).

Į iškepusias ir su svogūnais sumaišytas bulves supilami plakti, su prieskoniais ir „Džiugo“ sūriu sumaišyti kiaušiniai. Kepama, kol kiaušiniai sukietės, o tortilija įgaus aukso spalvą. Jei kepama orkaitėje, tortilijos varyti nereikia, jei ant keptuvės, tuomet derėtų ją apversti, t.y. plokščiu dangčiu pridengti keptuvę (geriausiai virš kriauklės), apversti keptuvę, taip, kad iškepusi tortilijos dalis atsidurtų dangčio viršuje ir tuomet atsargiai leisti tortilijai skystąja dalimi nuslysti atgal į keptuvę. Dar pakepti ir karštą tiekti į stalą.

Tortiliją galima pagardinti kitomis daržovėmis, mėsos, žuvies ar jūros gėrybių gaminiais. Visaip, kaip tik nori jūsų vaizduotė. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai