Ingredientai
Gaminimo eiga
Moliūgą nulupam, išsėklinam ir supjaustom kubeliais; kraštinė – centimetras ar du. Morkas suraikom pusapskritimiais, svogūną ir česnaką smulkiai sukapojam.
Gilioje keptuvė ar storadugniam puode įkaitinam 3-4 šaukštus aliejaus. Suberiam svogūną ir kepam vidutiniškai kaitriai kokias penkias minutes, kol tasai spalvą praranda ir tampa permatomas. Beriam česnaką, ciberžolę, kuminą, kalendrą, pipirus ir čili. Pastarojo galima ir nepagailėt – oras vėsta, radiatoriai dar nė neketina kaist, todėl visai logiška kartais šilumą iš vidaus aštriu maistu pareguliuot. Intensviai maišydami kepam pusę minutės arba kol pusė namų gardžiai česnaku pakvimpa.
Suberiam morkas ir moliūgus, uždengiam dangčiu ir karts nuo karto pamaišydami troškinam 10-15 minučių, kol daržovės suminkštėja.
Suberiam ryžius, užpilam dviem stiklinėmis vandens, dosniai pasūdom. Uždengiam, sumažinam kaitrą iki kone minimalios ir paliekam 20-25 minutėms, kol ryžiai išpampsta, šitaip visą vandenį sugerdami. Maišyti nereikia. Skanaus.