Ingredientai
Pomidorai
1.5
kg
Raudonieji svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Čili pipirai
1
vnt.
Kuminai malti
1
šaukštelis
Garstyčių milteliai
1
šaukštelis
Kalendros grūdeliai malti
1
šaukštelis
Juodieji malti pipirai
1
šaukštelis
Džiovintos saldžiosios paprikos milteliai
1
šaukštelis
Cinamonas
1
šaukštelis
Rudasis cukrus
70
g
Obuolių actas
4
šaukštai
Balzaminis actas
1
šaukštas
Citrinų sultys
2
šaukštai
Druska
1
šaukštelis
Gaminimo eiga
Pomidorus nuplikom verdančiu vandeniu ir nulupam. Supjaustom skiltelėm – labai nesistengiam, raikom stambiai. Svogūną supjaustom kubeliais, česnako skilteles sukapojam, aitrųjį pipirą perpjaunam pusiau, išimam sėklas ir susmulkinam.
Šitaip paruoštas daržoves sudedam puodan. Ten pat suberiam kuminą, garstyčias, kalendrą, pipirus, papriką ir cinamoną. Statom ant viryklės, užverdam ir kaitinam pusvalandį, kol pomidorai ištęžta. Nukeliam nuo ugnies ir ataušinam iki kambario temperatūros.
Sutrinam blenderiu arba dalimis kokteilių plaktuve. Į pomidorų masę suberiam cukrų ir druską, supilam abiejų rūšių actą ir citrinos sultis. Verdam 15-20 min., pernelyg nuo puodo nesitraukiam ir sykiais pamaišydami.
Kai kečupas pasiekia norimą tirštumą, išpilstom į iškaitintus stiklainėlius, užsukam steriliais dangteliais, ataušinam, laikom šaltai ir vėsiai 4-6 mėnesius.
Atsiliepimai