Ingredientai

Vanduo 50 ml
Aliejus 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Kmynai koptos žiupsnelis
Druska pagal skonį
Kuminai žiupsnelis
Aktorė Ineta Stasiulytė ir šokėjas Deividas Meškauskas kartu su indų restorano „Sues Indian Raja“ šefu Nege pagamino tradicinį indišką užkandį – samosa, įdarytą virtomis bulvėmis ir žirneliais.

Gaminimo eiga

Tešlai sumaišykite visus ingredientus: miltus, druską, aliejų bei sėklas ir po truputį pilkite vandenį. Maišykite ir minkykite, kol tešla pasidarys minkšta ir tampri. Pridenkite lengva medžiaga ir palaikykite apie 15 minučių.

Įdarui į indą sudėkite trintas bulves ir visus prieskonius (druską, kalendrą, šviežius kalendros lapus, kmynus) ir virtus žirnelius. Viską išmaišykite.

Iš tešlos padarykite mažus rutuliukus (apie 5 cm skersmens), perpjovę per pusę gausite apskritimų puseles. Iš jų padarykite konusus, įdėkite šaukštą įdaro ir užspauskite galą. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pyragėlis pasidarys auksinės rudos spalvos.

Karštas samosas patiekite su mėtų, tamarindų arba pomidorų padažu.

Sues Indian Raja

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai