Ingredientai
Miltai Kauno grūdų „Ekstra“
1
stiklinė
Vanduo
50
ml
Aliejus
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Kmynai koptos
žiupsnelis
Bulvės virtos
vnt.
Žalieji žirneliai virti
stiklinė
Druska
pagal skonį
Kalendros grūdeliai
žiupsnelis
Kuminai
žiupsnelis
Aktorė Ineta Stasiulytė ir šokėjas Deividas Meškauskas kartu su indų restorano „Sues Indian Raja“ šefu Nege pagamino tradicinį indišką užkandį – samosa, įdarytą virtomis bulvėmis ir žirneliais.
Gaminimo eiga
Tešlai sumaišykite visus ingredientus: miltus, druską, aliejų bei sėklas ir po truputį pilkite vandenį. Maišykite ir minkykite, kol tešla pasidarys minkšta ir tampri. Pridenkite lengva medžiaga ir palaikykite apie 15 minučių.
Įdarui į indą sudėkite trintas bulves ir visus prieskonius (druską, kalendrą, šviežius kalendros lapus, kmynus) ir virtus žirnelius. Viską išmaišykite.
Iš tešlos padarykite mažus rutuliukus (apie 5 cm skersmens), perpjovę per pusę gausite apskritimų puseles. Iš jų padarykite konusus, įdėkite šaukštą įdaro ir užspauskite galą. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pyragėlis pasidarys auksinės rudos spalvos.
Karštas samosas patiekite su mėtų, tamarindų arba pomidorų padažu.
Atsiliepimai