Ingredientai

vidutinio dydžio svogūnas 1 vnt.
saulėgrąžų aliejaus 2 v. š.
sutarkuotos imbiero šaknies 1 a. š.
kalendros miltelių 2 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 1 a. š.
čili paprikos miltelių 1 a. š.
pomidorų padažo arba pomidorų pastos 1 a. š.
citrinos sulčių 1 a. š.
susmulkintos šviežios kalendros 1 sauja
ciberžolės miltelių 0.5 a. š.
garam masala miltelių a. š.
druskos
MARINATUI:
česnako 6 skiltelės
paprasto arba graikiško jogurto 2 v. š.
alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus 2 v. š.
citrinos sulčių 2 v. š.
sutarkuotos imbiero šaknies 1 a. š.
druskos 1 a. š.
kumino miltelių 1.5 a. š.
saldžiosios paprikos miltelių 1 a. š.
čili paprikos miltelių 1 a. š.
kalendros miltelių 0.5 a. š.
garam masala miltelių 0.5 a. š.
Kiekvieną kartą ruošiant vištieną indiškai sklindantis prieskonių aromatas tiesiog užburia. Nors pagal autentišką receptą reikėtų naudoti vištienos šlaunelių mėsą, tačiau naudojant vištienos krūtinėlę troškinys išeina taip pat be galo skanus. Vištienos filė išlieka tikrai sultinga ir minkšta dėl nuostabaus marinato, tad galite nesijaudinti, kad vištiena bus sausa ar kieta.

Gaminimo eiga

1. Vištienos marinatas: vištienos krūtinėlę supjaustome dideliais gabalėliais, sudedame į dubenį, apibarstome druska ir apšlakstome citrinos sultimis, sumaišome. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 5–10 min., kol pasiruošite marinatą. Likusius marinatui skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą arba trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Tada marinatą sumaišome su vištiena, paliekame marinuotis šaldytuve bent 1 val. arba geriausia pernakt.

Skanaus!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Venckų šiupinys su riebia kiauliena
Lengvai paruošiamas
1 val.

Venckų šiupinys su riebia kiauliena

Svencelės avienos šiupinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Svencelės avienos šiupinys

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas