Ingredientai
vištienos krūtinėlės
600
g
neriebios grietinėlės
160
ml
vidutinio dydžio svogūnas
1
vnt.
saulėgrąžų aliejaus
2
v. š.
sutarkuotos imbiero šaknies
1
a. š.
kalendros miltelių
2
a. š.
saldžiosios paprikos miltelių
1
a. š.
čili paprikos miltelių
1
a. š.
pomidorų padažo arba pomidorų pastos
1
a. š.
citrinos sulčių
1
a. š.
susmulkintos šviežios kalendros
1
sauja
ciberžolės miltelių
0.5
a. š.
garam masala miltelių
a. š.
druskos
MARINATUI:
česnako
6
skiltelės
paprasto arba graikiško jogurto
2
v. š.
alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
2
v. š.
citrinos sulčių
2
v. š.
sutarkuotos imbiero šaknies
1
a. š.
druskos
1
a. š.
kumino miltelių
1.5
a. š.
saldžiosios paprikos miltelių
1
a. š.
čili paprikos miltelių
1
a. š.
kalendros miltelių
0.5
a. š.
garam masala miltelių
0.5
a. š.
Kiekvieną kartą ruošiant vištieną indiškai sklindantis prieskonių aromatas tiesiog užburia. Nors pagal autentišką receptą reikėtų naudoti vištienos šlaunelių mėsą, tačiau naudojant vištienos krūtinėlę troškinys išeina taip pat be galo skanus. Vištienos filė išlieka tikrai sultinga ir minkšta dėl nuostabaus marinato, tad galite nesijaudinti, kad vištiena bus sausa ar kieta.
Gaminimo eiga
1. Vištienos marinatas: vištienos krūtinėlę supjaustome dideliais gabalėliais, sudedame į dubenį, apibarstome druska ir apšlakstome citrinos sultimis, sumaišome. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 5–10 min., kol pasiruošite marinatą. Likusius marinatui skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą arba trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Tada marinatą sumaišome su vištiena, paliekame marinuotis šaldytuve bent 1 val. arba geriausia pernakt.
Skanaus!
Atsiliepimai