Ingredientai

Vištienos krūtinėlių filė 1 kg
Česnakai 3 skiltelės
Pesto padažassu džiovintais pomidorais 4 šaukšteliai
Kalendros 2 saujos
Kuminai 1 šaukštelis
Kalendros grūdeliai 2 šaukšteliai
Kardamonas 1 šaukštelis
Ciberžolė 1 šaukštelis
Cinamonas šaukštelis
Muskato riešutai šaukštelis
Pankoliai 1 šaukštelis
Druska šaukštelis
Mėtos 2 šakelės
Druska žiupsnelis
Porcijos: 6
Kaip praskaidrinti tingų ir šaltoką lietuvišką pavasarį? Kaip aplinką nuspalvinti nekasdieniais malonumais? Pamėginkite kokį jaukų vakarą ar ilgą savaitgalio popietę skirti smagiems, spalvotiems, turtingiems skoniams ir aromatams – pasigaminkite indišką vištieną su kariu.

Gaminimo eiga

Šis patiekalas, kaip ir pati Indija, nenuvils savo margumu.

Maltuvėje sumalkite (iki miltelių) visas prieskonines sėklas (kumino, kalendros, garstyčių) ir sumaišykite su maltu kardamonu, ciberžole, cinamonu, muskatu, čili pipirais, pankoliu ir druska. Tada visą mišinį sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kad gautumėte prieskonių masę.

Nulupkite imbiero odelę ir ypač smulkiai jį supjaustykite. Smulkiais gabalėliais supjaustykite vištienos krūtinėlę ir labai gerai sumaišykite su paruošta prieskonių mase bei smulkintu imbieru. Palikite marinuotis pernakt.

Smulkiai supjaustykite 1 svogūną ir česnako skilteles. Giliame puode išlydykite Ghee sviestą ir jame ant mažos ugnies apkepinkite supjaustytus svogūnus bei česnakus.

Kol svogūnai keps, verdančiu vandeniu apšutinkite du pomidorus ir nulupkite jų odelę.

Kai svogūnai apkeps, sudėkite į juos vištieną, pesto padažą ir smulkiai supjaustytus nuluptus pomidorus. Viską sumaišykite ir troškinkite apie 10 min. ant didelės kaitros, neuždengę puodo dangčiu. Skystis turi išgaruoti, kad padažas būtų tirštas.

Pabaigoje nuimkite puodą nuo kaitros ir į padažą įmaišykite kalendros lapelius. Palikite puodą dar kelioms minutėms pastovėti. Tuo tarpu paruoškite Raita pagardą: smulkiais gabalėliais supjaustykite agurką ir pomidorus.

Taip pat smulkiai supjaustykite mėtos lapelius ir viską sumaišykite su jogurtu. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Raita puikiai atgaivins gomurį nuo patiekalo indiškų prieskonių įvairovės.

Troškinį ant stalo patiekite su ryžiais, indiška duonele arba tortilija, bei šaukšteliu Raita padažo. Skanaus.
hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai