Ingredientai
Gaminimo eiga
Šis patiekalas, kaip ir pati Indija, nenuvils savo margumu.
Maltuvėje sumalkite (iki miltelių) visas prieskonines sėklas (kumino, kalendros, garstyčių) ir sumaišykite su maltu kardamonu, ciberžole, cinamonu, muskatu, čili pipirais, pankoliu ir druska. Tada visą mišinį sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kad gautumėte prieskonių masę.
Nulupkite imbiero odelę ir ypač smulkiai jį supjaustykite. Smulkiais gabalėliais supjaustykite vištienos krūtinėlę ir labai gerai sumaišykite su paruošta prieskonių mase bei smulkintu imbieru. Palikite marinuotis pernakt.
Smulkiai supjaustykite 1 svogūną ir česnako skilteles. Giliame puode išlydykite Ghee sviestą ir jame ant mažos ugnies apkepinkite supjaustytus svogūnus bei česnakus.
Kol svogūnai keps, verdančiu vandeniu apšutinkite du pomidorus ir nulupkite jų odelę.
Kai svogūnai apkeps, sudėkite į juos vištieną, pesto padažą ir smulkiai supjaustytus nuluptus pomidorus. Viską sumaišykite ir troškinkite apie 10 min. ant didelės kaitros, neuždengę puodo dangčiu. Skystis turi išgaruoti, kad padažas būtų tirštas.
Pabaigoje nuimkite puodą nuo kaitros ir į padažą įmaišykite kalendros lapelius. Palikite puodą dar kelioms minutėms pastovėti. Tuo tarpu paruoškite Raita pagardą: smulkiais gabalėliais supjaustykite agurką ir pomidorus.
Taip pat smulkiai supjaustykite mėtos lapelius ir viską sumaišykite su jogurtu. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Raita puikiai atgaivins gomurį nuo patiekalo indiškų prieskonių įvairovės.