Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Vištienos marinatas: vištienos krūtinėlę supjaustome dideliais gabalėliais, sudedame į dubenį, apibarstome druska ir apšlakstome citrinos sultimis, sumaišome. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 5–10 min., kol pasiruošite marinatą. Likusius marinatui skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą arba trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Tada marinatą sumaišome su vištiena, paliekame marinuotis šaldytuve bent 1 val. arba geriausia pernakt.
2. Orkaitę įkaitiname grilio režimu.
3. Vištienos gabalėlius suveriame ant medinių iešmelių (suspaudžiame gabalėlius vieną prie kito, kad gabalėliai bekepdami išlaikytų drėgmę). Sudedame iešmelius ant stiklinio indo kraštų, taip, kad gabalėliai neliestų indo dugno. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min. vieną pusę, tada iešmelius apverčiame ir kepame dar 15–20 min., kol vištiena truputį apskrunda ir gabalėlių vidus iškepa. Iškeptus gabalėlius nuimame nuo iešmelių ir atidedame į šalį.
4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 valg. š. aliejaus, sudedame kubeliais susmulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada įdedame sutarkuotą imbierą, išmaišome, pakepiname 1 min. ant silpnos ugnies. Po to sudedame kalendros, ciberžolės, paprikos ir čili paprikos miltelius, išmaišome ir pakepiname 1 min.
5. Įdedame pomidorų padažą, išmaišome, sudedame trintus pomidorus, kaitiname kelias minutes. Galiausiai supilame citrinos sultis ir grietinėlę, išmaišome, kaitiname, kol grietinėlė pradeda virti, tada sudedame vištienos gabalėlius ir išmaišome. Kaitiname kelias minutes, kad vištiena sušiltų. Jei padažas labai tirštas, papildomai įpilkite grietinėlės. Pabaigoje įberiame šviežios kalendros, išmaišome, jei reikia, įberiame druskos ir patiekiame.
Atsiliepimai