Ingredientai
Lęšiai
200
g
Vanduo
2
l
Druska
3
šaukšteliai
Lauro lapai
2
vnt.
Cinamonas
1
šaukštelis
Ciberžolė
1
šaukštelis
Sviestas
3
šaukštai
Daržovės
300
g
Kmynai
šaukštelis
Džiovinta aitrioji paprika
2
vnt.
Džiovinto imbiero milteliai
šaukštelis
Kalendros
1
šaukštas
Citrinos
2
vnt.
Žalumynai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Lęšius nuplaukite. Puode užvirkite vandenį, suberkite lęšius ir pavirkite 10 minučių, kol lęšiai suminkštėja. Tada įberkite druskos, sudėkite laurų lapus, cinamoną, ciberžolę. Suberkite supjaustytas daržoves, įdėkite šaukštą sviesto ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės, o lęšiai visai suvirs.
Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, suberkite kmynus, sutrintas atriąsias paprikas, imbierą ir maišydami pakepinkite.
Pakepintus prieskonius sudėkite į sriubą ir palikite kelioms minutėms. Patiekite papuošę žalumynais ir citrinų riekelėmis.
Sriuba valgoma su ryžiais arba pita.
Atsiliepimai